Glutenvrije baksels redigeren… een zeer gezonde klus!

Februari 2017 presenteerde dochter Marike Bol van ‘Oh My Pie!’ haar eerste boek. Het werd een schitterend glutenvrij bakboek wat zich onderscheidde van vele andere bakboeken door de persoonlijke verhaaltjes bij elk baksel. Het boek, nog steeds te koop, gaat binnenkort haar derde druk in. Marikes persoonlijke levensverhaal, zie haar voorwoord, maakt het tot een heel bijzonder boek. Daarom was het hele gezin er ook bij betrokken op de presentatie in het huis van de uitgever Astrid van der Valk. Maar ook bij het maken van dit boek deden we een gezonde duit in het zakje en ik als eindredacteur.

‘That’s different koek’, zou voetbaltrainer Louis van Gaal zeggen als je zo’n bakboek vol glutenvrije recepten en vaktaal vergelijkt met verhalende historische stukken als het op de eindredactie aankomt. Maar veel bladeren in de concepten, speurwerk naar de juiste schrijfwijze en een zeer consequente taal- en spellingsaanpak leidden tot dit schitterende boek. Ben er trots op hier als eindredacteur aan te hebben meegewerkt. En Marike? Die heeft inmiddels in opdracht een tweede boek uitgegeven met de naam ‘Bakken zonder tarwe’ en alle foto’s gemaakt voor een boek van de baksels van recepten ‘uit het gezonde dorp’.

 

  • Mijn rol

    Eindredacteur

  • Jaar

    Februari 2017

  • Klanten

    Marike Bol, van 'Oh My Pie!'